Zamieszczone przez Mihau
Śruba "złodziejka" i jej kapsel ;-)
Zwiń
X
-
Śruba "złodziejka" i jej kapsel ;-)
na początku wielkie sorry ale TO JEST TUNING
MOC: + 2pkt
RESPECT: +1 pkt
Kupiłem śruby antykradzieżowe do kół (bo niestety Skoda oszczędza a ja widziałem już kiedyś samochód na cegłach ;-) - pełna kultura - niektóre to na podwoziu stoją)
No więc kupiłem te śruby, woziłem w bagażniku, myślałem jak je zamontować i w końcu znalazł się czas (15 min) i chęć. Ruszyłem do samochodu wyjąłem klucz, zdjąłem kapsel ze śruby, odkręciłem śrubę, wkładam "dyngs" śrubę "złodziejkę", dokręcam śrubę biorę kapsel i......... mi opadł...... entuzjazm ;-).
I o to jest pytanie: Co z tym kapslem zrobić ?
1. olać - (nie da się bo złodziejka jest [jak widać] ocynkowana i się świeci jak psu jajca w porównaniu z kapslami)
2. dokupić jeszcze 4 komplety "złodziejek" (raczej wątpie ;-))
3. przerobić kapsel - no to pomyślmy jak?
- podgrzewanie opalarką nie wiele daje temp max ~320 st - później zaczyna pływać i się niszczy
- nacięcie kapsla wzdłuż (pionowo w kilu miejscach) - niezbyt to szczęśliwe
- rozwiercenie (poszerzenie) - brak wiertła 20mm (ja nie mam takiego do użycia)
Inne propozycje? - chętnie wysłucham
jest też foto jak to w pewnych kręgach się zowie - real foto
- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
-
-
Re: Śruba "złodziejka" i jej kapsel ;-)
Zamieszczone przez Jac_ek1. olać - (nie da się bo złodziejka jest [jak widać] ocynkowana i się świeci jak psu jajca w porównaniu z kapslami)
2. dokupić jeszcze 4 komplety "złodziejek" (raczej wątpie ;-))
3. przerobić kapsel - no to pomyślmy jak?
Ja mam w każdym kole :szeroki_usmiechArtur / RMG
Moja Octavka http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=30164
Komentarz
-
-
Oryginalnie w Skodzie jest taki okragly kapsel na zabezpieczenie.
A tak to mozna napchac smaru to tego otworu potem w kazdej chwili klucz do zabezpieczenia wejdzie i nie bedziesz musial wydlubywac blota.
Kiedys te kapturki byly z autem, bo faktycznie dawali zabezpieczenia, a teraz oszczedzaja nawet na kluczu do kol :evil:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jac_ek1. olać
przy okazji uważaj na wulkanizatorów, nie powinni tych śrub przykręcac automatem pod żadnym pozorem i dobrze jest przykręcać ją jako ostatnią tak, żeby najłatwiej dawała się wykręcić, potem są problemysaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez RMGJa mam w każdym kole
Zamieszczone przez MaicroftA tak to mozna napchac smaru to tego otworu potem w kazdej chwili klucz do zabezpieczenia wejdzie i nie bedziesz musial wydlubywac blota.
Zamieszczone przez kowal 2002Jac_ek, albo poszukaj kapsli do śrub zabezpieczających
o znalazłem:
Zamieszczone przez szkodaJac_ek, mam takie, chcesz to Ci dam
Nie sądziłem że jesteście tacy szybcy ;-)
Dzięki- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jac_ekszkoda, mój najlepszy przyjacielu :szeroki_usmiech Biorę każdą ilość równą 4
[ Dodano: Sob 30 Sty, 10 22:41 ]
Jac_ek, ale, ale, w zamian, poproszę przewózkę CAXA, bo nie miałem jeszcze okazji i przyjemnosci :!: :szeroki_usmiechsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
poszło PW,
Spoko mogę nawet jakiś kapsel do zdjęcia przywieść - tylko weź otwieracz to go sobie sam odkapslujesz ;-)- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
rkb, dzięki, bardzo mi to pomogło w moim problemie
A wracając do tematu, Szkoda co prawda ma "kapsle" ale ja takimi nie gram ;-), jak się okazało są co najmniej dwa różne rodzaje "kapsli" - długie mniej więcej 2x dłuższe (takie jak ma Szkoda) oraz krótkie - takie mam ja.
Temat wciąż aktualny, bo kapsli brak :/
na pocieszenie dostałem smyczke OCP - dobre i to :lol:, dzięki- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
Ja na zimę wywaliłem te kapsle. Mam złodziejkę i normalne śruby. A w ASO tego nie kupisz przecież ta śruba jest wyposażeniem do octavii.
Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k
Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez phonemanA w ASO tego nie kupisz
a oryginalne śruby zabezpieczające to WHT 003 319A, wyglądają one
TAK przy czym prawdopodobnie pasują na nie te standardowe kapsle - ja nie chciałem śrub z "kodem" na zewnątrz bo ostatecznie i tak je można czymś jakoś chwycić, te okrągłe znacznie trudniej - ale też się da.
ale z drugiej strony Szkoda ma inne kapsle (na okrągłe śruby)- więc nadzieje zostaje - może do ASO sobie jutro skocze zobaczę co oni mi na to powiedzą ;-)- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
.
Komentarz
-
-
phoneman, a widzę że nie zauważyłeś - śruby mam, szukam kapsli ;-)- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jac_ekbo niestety Skoda oszczędza a ja widziałem już kiedyś samochód na cegłach ;-) - pełna kultura - niektóre to na podwoziu stoją)
Proponuje podjechać tam gdzie kupowałeś "złodziejki" i dokupić kapsle, zapewne mają.O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
Jac_ek, Zapytaj tego typa:
.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jac_ekale z drugiej strony Szkoda ma inne kapsle (na okrągłe śruby)- więc nadzieje zostaje - może do ASO sobie jutro skocze zobaczę co oni mi na to powiedzą ;-)
(sprowadzenie na Sokratesa trwało 1,5 miesiąca )saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Byłem dziś w ASO - kapsle zamówione, 4zł/szt mają być na środę - czas start ! :szeroki_usmiech
ps. ciekawe czy będą te duże czy małe ;-), Pan miał na wzór ten mały bo wiozłem mu do pokazania żeby był zorientowany, odnośnie koloru też ;-)- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jac_ekByłem dziś w ASO - kapsle zamówione, 4zł/szt mają być na środę - czas start ! :szeroki_usmiech
ps. ciekawe czy będą te duże czy małe ;-), Pan miał na wzór ten mały bo wiozłem mu do pokazania żeby był zorientowany, odnośnie koloru też ;-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez winni77Mam prośbę, jak będziesz je odbierał, mógłbyś podać mi (nam) numer tej części, cobym mógł sobie w UK zamówić?- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
Komentarz